Štefek (KSČM): Jak se hraje o koryta

30.10.2021 6:32

Tak k nám přišla radostná zpráva. Od ledna se zlevňuje uhlí o 50 procent. Ale pozor, prý jen to živočišné, abychom se z toho zdražování nepo....

Štefek (KSČM): Jak se hraje o koryta
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

Ano, kolují mezi námi vtipy, ukazují ale i na smutné události. Nejen na zdražování energií, krachy spekulantů, které dalším zdražením odnesou statisíce klientů, ale i na zdražování základních životních potřeb, jídla, služeb, o ceně bydlení ani radši mluvit nebudu.

Nová pravicová vláda navíc připravuje další škrty, ktere navážou na obdobné kroky pravicových vlád v krajích. Veřejné služby budou omezovány a více peněz vydáme na vzdělání, dopravu, péči o své zdraví.

Prý musíme šetřit. A platit dluhy. Hmmm. První kroky připravované vlády vsak ukazují něco jiného.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Navzdory proklamacím o nutných úsporách ve vládě zasedne 17 ministrů namísto 15. Plat ministra je před zvýšením cca 180 tisíc korun, k tomu si připočtěte aparát úředníků.

Do vedení Poslanecké sněmovny má zasednout o jednoho místopředsedu navíc (přitom s porušením zásady poměrného zastoupení), ten má plat také ve výši cca 180 tisíc korun a další náklady stojí kolem něho opět aparát.

Aby na ně tolik nedopadlo zdražování, zamítl pravicový Senát zmrazení platů vrcholných politiků na dlouhých pět let, jejich platy tak vzrostou o šest procent, což znamená opět řadu desítek milionů korun ročně.

Pro vznikající vládu jsou evidentně koryta a pašalíci přednější než lidé. Ti jsou důležití jen proto, aby jim ta koryta naplnili. A aby právě ti, kteři se živí poctivou prací a potácejí se od výplaty k výplatě, zacvakali dluhy, které přitom nevytvořili... Kapitalizace zisku a socializace ztrát pokračuje.

Necháme to tak?

Článek byl převzat z Profilu Ing. Zdeněk Štefek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

16:21 Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu