Štěpánek (Trikolora): Jak dál na Slovensku?

02.10.2023 18:23 | Komentář

Jak to bude na Slovensku dál? Předseda Progresívného Slovenska Michal Šimečka už vykřikuje, že udělá všechno pro to, aby Fico vládu nesestavil.

Štěpánek (Trikolora): Jak dál na Slovensku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Křičet může, ale i kdyby se ukřičel a uintrikoval, bude mu to platné jako mrtvému zimník. 

Silné karty má kromě Fica v rukou také třetí na pásce, šéf Hlasu Peter Pellegrini, ale i jeho operační prostor je omezený. Jasně, může si klást podmínky, může Fica napínat, ale nevěrný mu se Šimečkou nebude. Moc by si tím totiž nepomohl, neboť by se mu nejspíš rozpadl poslanecký klub. Spíš se bude licitovat o to, zda právě on nenastoupí ve vládních barvách do prezidentského klání. 

Robert Fico do vlády pozve Hlas a SNS, možná i KDH. Nejspíš trochu zmírní svoji rétoriku. Zásadní změnu kursu slovenské politiky, ve smyslu zpřetrhání vazeb s EU či NATO, ale neočekávejme. Přesto se toho hodně změní. Někteří z toho možná už teď mají špatné spaní. V4 navzdory rozbíječskému úsilí Fialovy vlády s příchodem Fica posílí. 

Na české straně se jako největší hlupák projevil prezident Petr Pavel. Česko-slovenské vztahy jeho amatérské hloupé věty neovlivní, ale sobě rozhodně nepomohl. V praxi diplomatického slona v porcelánu navíc pokračuje, vítězi slovenských voleb ani nepogratuloval. Jsou věci, které se nezapomínají. A Fico má nepochybně setsakra dobrou paměť.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu