Svobodní: Počet lidí, pracujících pro stát, se zvyšuje

14.09.2020 22:29

Komentář na facebookovém profilu k neustálému rozšiřování státního aparátu

Svobodní: Počet lidí, pracujících pro stát, se zvyšuje
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Počet lidí pracující pro stát se zvyšuje, zatěžuje to rozpočet a zvyšuje to zadlužení státu, rozumějte nás, kteří ty dluhy nakonec budeme platit. Co přesně rozumíte pojmem „pracovat pro stát“? Je to práce pro práci ve smyslu Murphyho zákonů?

Dá se taková činnost pak nazvat prací, pokud připomíná přehazování písku lopatou z hromady na hromadu, ráno tam a večer zpět, bez užitku pro kohokoli? Nebo by práce pro stát měla být především prací pro lidi, kteří v něm žijí? Pro lidi, kteří by se dobrovolně rozhodli, že od státu služby, co jim nabízí, chtějí, nebo nechtějí, podle jejich ceny, kvality, přístupu státních zaměstnanců. Pro lidi, kteří by měli volbu.

Jako Svobodní prosazujeme malý stát, který by nenutil lidi kupovat si u něj služby, které nechtějí. Stát, který by umožnil konkurenci u většiny služeb, které poskytuje. Stát, který by pokytoval jen to, co po něm my, občané, skutečně chceme. Stát, který by nás díky tomu stál méně, a ušetřené peníze z výplaty nebo zisku podnikání bychom utratili, investovali či ušetřili podle svých představ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.