Vedlich (TOP 09): Soutěž na stavbu fotbalového stadionu se bude schvalovat v červenci

25.06.2018 11:17

Zadávací dokumentaci, výběrovou komisi i cenové rozpětí nabídek na stavbu první etapy nového fotbalového stadionu v Hradci Králové budou městští zastupitelé schvalovat na svém zasedání v červenci.

Vedlich (TOP 09): Soutěž na stavbu fotbalového stadionu se bude schvalovat v červenci
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Jindřich Vedlich

„Vše je již připravené k projednání na nejbližším zasedání zastupitelstva. To je ale již toto úterý a zastupitelé by tak neměli dostatek času se s materiálem seznámit, zjistit si případné další potřebné informace,“ vysvětluje Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro oblast investic. „Jde o velký a komplikovaný projekt za stovky milionů korun, nerad bych, aby s tím byly spojené nějaké pochyby. Zároveň bych rád společně s projektanty zadávací dokumentaci projednal s jednotlivými zastupitelskými kluby a na maximum jejich dotazů odpověděl ještě před zasedáním zastupitelstva, které chci mimořádně svolat na 17. července,“ dodal Vedlich. Výběrové řízení na stavební firmu by mělo být dvoukolové. V prvním kole bude hodnocena kvalifikace uchazečů, v druhém pak samotné nabídky.

Město bude fotbalový stadion v Hradci Králové stavět po etapách. V první fázi se postaví hlavní západní tribuna, ve které bude zároveň zázemí pro klub, hráče, fanoušky a novináře, a severní bok ze strany od Orlice. „Maximální cenu na stavbu těchto nejnákladnějších částí stadionu máme podle zadávací dokumentace stanovenou na 395 milionů korun bez DPH a město ji uhradí kompletně z vlastních zdrojů. Jestliže výběr stavební firmy nebudou provázet komplikace, stavět by se mohlo začít na přelomu letošního a příštího roku. Veškerá stavební povolení již máme,“ říká náměstek primátora Jindřich Vedlich. Souběžně s první fází stavby se bude připravovat druhá etapa na dokončení celého stadionu, tedy zbývajících dvou tribun, která by měla časově navazovat na dokončení první etapy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…