Vomáčka (ODS): Ekonomika Srí Lanky se k dnešnímu dni zhroutila. Nechci, aby ČR následovala

23.06.2022 17:02

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 23. června 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na veřejné zdravotní pojištění.

Vomáčka (ODS): Ekonomika Srí Lanky se k dnešnímu dni zhroutila. Nechci, aby ČR následovala
Foto: archiv V. Vomáčka
Popisek: Vít Vomáčka

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vážený pane ministře, teď jsme tady už asi tři čtvrtě hodiny svědky přestřelky vás, starých mazáků tady v Poslanecké sněmovně, a my nováčci na to koukáme trošku nedůvěřivě a myslíme si, že tahle Sněmovna si ani nezaslouží vyčítat si, co jsme tenkrát, kdo jsme, jak jsme. Myslím, že tady dneska stojíme před problémem, jak vyřešit právě zdravotní pojištění.

Vláda s něčím přichází. Nezpochybňuji jednoznačné právo opozice neustále kontrolovat, vyjadřovat se k tomu a podobně. Nicméně teď asi - a teď se dívám do očí, prostřednictvím předsedajícího, paní předsedkyni Schillerové - tato vláda je rozpočtově zodpovědná a stejně tak k tomu takto přistupuje. Nevím, jestli jste postřehli dnešní informaci, že ekonomika Srí Lanky se k dnešnímu dni zhroutila. A já bych tohle nechtěl, aby se takhle zhroutila naše ekonomika díky vašemu neustálému rozdávání, protože to rozdávání není z nějakých fondů, na to se nejdřív musí půjčit. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…