Vostrá (KSČM): Předvolební kampaně začaly. A co COVID?

22.05.2021 6:31

Důvěra, či nedůvěra vládě...

Vostrá (KSČM): Předvolební kampaně začaly. A co COVID?
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Pro mě to rozhodně není zásadní téma dnešní doby. Je smutné, že se předvolební kampaně stran rozjely dřív, než jsme se stačili vypořádat s následky pandemie. S těmi budeme bojovat roky, a to nejen my, ale i naše děti. To ale teď nikoho netrápí. Populismus je dnes na denním pořádku. Na názory odborníků nikdo nehledí. Tedy jen v případě, když někomu hrají do karet...

Očekávala jsem, že ti největší političtí křiklouni, kteří vždy věděli přesně, co je špatně, se teď ukážou. Asi naivně jsem předpokládala, že po skončení nouzového stavu začneme věcně jednat, bez ohledu na stranickou příslušnost, co dál. Ale to jsem se hluboce mýlila.

Volby teď hýbou českou politickou scénou. Neberu argumenty typu: S vládou se nedá vyjednávat atd. Obzvlášť současné dvě nově vzniklé koalice by měly umět hledat s ostatními společnou řeč. Pokud to nezvládnou, jen těžko budou společně vládnout, pokud dostanou dostatek hlasů od voličů. Pět koaličních stran je totiž opravdu silný oříšek. A to se raději ani neptám na to, jak levicoví Piráti budou hledat řeč s pravicovými partnery. Teď mají společné téma – „zbavit se Babiše“. Ale co pak? Program „ANTIBABIŠ“ nás a naši ekonomiku nezachrání.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Miloslava Vostrá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě