Vrecionová (ODS): Je skvělé, že vláda navýšila kvóty pro zahraniční pracovníky o 20 tisíc

26.01.2024 7:05 | Tisková zpráva

Europoslanci Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra během pondělního výjezdu do Karlovarského kraje debatovali se zástupci firem zejména o stavu pracovního trhu a možném vstupu Česka do eurozóny.

Vrecionová (ODS): Je skvělé, že vláda navýšila kvóty pro zahraniční pracovníky o 20 tisíc
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Europoslanci ale otázku neoznačili za aktuální téma současné vlády. A to především z důvodu aktuálních priorit konsolidace veřejných financí, která má nejdříve případnému přijetí předcházet.

„Během debat s podnikateli v Karlovarském kraji jsme se nejčastěji setkávali s problémy na zabetonovaném pracovním trhu, s některými negativními dopady evropských regulací a také s otázkou přijetí eura. Shoda byla v tom, že to není téma pro evropské volby, protože Evropský parlament v této věci nehraje důležitou roli. Není to téma ani pro stávající českou vládu, neboť Česko zatím neplní kritéria pro přijetí společné měny. Klíčové je dát do pořádku veřejné finance. Do eurozóny může mít smysl vstoupit ve chvíli, kdy země dosáhne určitého stupně bohatství a konvergence s těmi nejlepšími v unii. Tam Česko zatím není,” říká europoslanec Alexandr Vondra.

„Trh práce v České republice není pružný. Je potřeba zjednodušit a zefektivnit jeho pravidla. Musíme ještě více podpořit možnost zaměstnávání zahraničích expertů. Je skvělé, že vláda navýšila kvóty pro zahraniční pracovníky o 20 tisíc, celkem na 70 tisíc ročně. Potřebujeme ale, aby byl celý proces rychlejší a firmy tak mohly lépe reagovat na poptávku po svých výrobcích,” dodává předsedkyně europoslaneckého klubu ODS Veronika Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…