Vystrčil (ODS): Všední dny

31.01.2018 10:49

Je zvykem, že na přelomu roku jsou různým způsobem oceňováni nebo vyzdvihováni a chváleni zejména Ti, kteří díky svému úspěchu, odvážnému činu nebo třeba nezištné pomoci druhému něčeho významného dosáhli, něco významného vytvořili nebo na sebe jinak upozornili či vynikli.

Vystrčil (ODS): Všední dny
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Myslím si, že tento zvyk oceňovat nebo alespoň upozorňovat na Ty, kteří dokázali něco výjimečného nebo bohulibého je určitě správný. Může to být pro nás pro všechny dobrý příklad, motivace, inspirace nebo povzbuzení.

Přesto jsem přesvědčen, že je v tomto čase důležité v souvislosti s naším dalším osudem a fungováním zmínit ještě jednu zásadní věc.

To, že se nám v naší zemi dnes přes všechny problémy relativně velmi dobře žije, to že naše země patří v celém světě k vůbec nejbezpečnějším, to že naše životní prostředí je velmi zachovalé a náš život velmi svobodný, nezařídilo několik odvážných hrdinů nebo úspěšných sportovců nebo třeba umělců či politiků.

Všechny tyto naše úspěchy a výdobytky jsou plodem každodenní práce, kterou ve všední dny odvádí v naší zemi pro většinu z nás anonymní milióny lidí. Milióny lidí v naší zemi a statisíce na Vysočině totiž chodí každý všední den do práce, každý den se starají o své děti, pomáhají potřebným, vedou zájmové kroužky a vykonávají spoustu dalších činností, a tím tvoří nebo upravují zemi či společenství, ve kterém žijeme.

Proto bych chtěl na začátku roku toto zvláště ocenit a také velmi poděkovat. Pro mě jsou právě tito lidé hrdiny všedního dne. Jsem totiž přesvědčen, že to v životě vůbec nejtěžší je právě každodenně a pravidelně si pořádně a poctivě plnit svoje pracovní, rodinné či jiné často nikde nepsané povinnosti.

Miloš Vystrčil, krajský zastupitel a senátor

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě