Zajíčková (ODS): Pro nás ženy a matky jsou poslední dny tíživé

08.03.2022 15:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

Zajíčková (ODS): Pro nás ženy a matky jsou poslední dny tíživé
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Pro nás ženy a matky, jsou poslední dny tíživé. Každé ráno projíždím tweety a zjišťuji, kam se situace na Ukrajině posunula. Nemám strach, spíš neurčité obavy. Asi z toho, že ta hrůza, která tak surově dolehla na život našich sousedů, je prostě blízko. A zatím se neobjevil ani náznak toho, že by se věci mohly v dohledné době obrátit k lepšímu.

Přesto všechno pociťuji zároveň velkou měrou také hrdost a částečně úlevu. Ukrajinci ukazují ohromhou odvahu a my Češi zase, že máme ohromné srdce.

Rodinám, které prchají před válkou, velká většina z nás pomáhá, jak jen dokáže. S "bratrským" Ruskem a okupací naší země máme vlastní a bolestnou zkušenost, která nás nutí zůstávat ve střehu, ale i podat pomocnou ruku. Ukrajinci jsou nám blízko - máme tu početnou komunitu, která je pracovitá a vděčná za každou příležitost. O to je to snažší.

Dnes jsem právem pyšná na svého syna Šimona, pokračovatele Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha, celý jeho pracovní tým, aktivní studenty i jejich rodiče. Společně pomohli už několika rodinám a dalším pomoc právě zajišťují. Nejen s důstojným ubytováním, ale hlavně s bezpečným zázemím, navázáním přátelských vztahů, vlídným slovem. Škola rychle zaměstnala dvě učitelky z Ukrajiny a rozjela výuku pro děti, které se dočasně usadí na Pětce. To není jen pomoc, ale předávání naděje. Děkuji!

Nebude vůbec jednoduché pomoci všem těm, kteří prchají před válkou, zároveň nezapomínat na ty z nás, kteří pomoc potřebovali již dříve, třeba kvůli tíživé finančí situaci způsobené covidem. 

Pokud nám ale toto semknutí vydrží, určitě to zvládneme. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu