Aktivisté přinesli olej, ministr kávu

15.08.2011 11:28

Asi padesát aktivistů, kteří blokovali kácení stromů na Šumavě, žádalo na demonstraci před budovou ministerstva životního prostředí odvolání ředitele národního parku Jana Stráského. Ministrovi Tomáši Chalupovi (ODS) přinesli láhev s olejem, ten měl pro ně kávu a koblihy.

Aktivisté přinesli olej, ministr kávu

Akce trvala zhruba hodinu a půl. Podle aktivistů je ředitel nekompetentní a kácení umožnil protiprávně. Stráský České televizi řekl, že demonstrace může negativně ovlivnit výsledek plánovaného večerního jednání na Modravě.

Související:
Aktivisté ze Šumavy: Chalupo, odvolejte Stráského

Aktivisté s Chalupou debatovali před budovou jeho úřadu zhruba čtvrt hodiny. Jako důkaz nelegálního postupu v národním parku přinesli ministrovi láhev s olejem od pily, kterou nechali dřevaři v chráněné zóně. "V případě, že se v úterý bude pokračovat s kácením, sejdeme se ve středu ráno znovu před budovou úřadu vlády, abychom žádali o zakročení premiéra," řekl aktivista Jan Skalník. Ministr pro demonstranty přichystal kávu a koblihy, většina z nich ale odmítla.

Sledujeme téma Boj o Šumavu    

Chalupa zopakoval, že na 24. srpna svolal debatu nad novým zákonem o národním parku, který by měl jasně stanovit pravidla hospodaření. Aktuální situaci v lokalitě, které aktivisté říkají Ptačí potok, nechá Chalupa řešit správou parku. Stráskému už před dvěma týdny nařídil, aby svolal schůzku všech zúčastněných a obnovil dialog. Jednání se uskuteční v pondělí večer na Modravě. Ministr ráno znovu zdůraznil, že ředitel má jeho důvěru.

Čtěte více:
Šumavští aktivisté: Policisté nám dávali mravence za krk a nutili nás pít kaluže
Soud smetl ze stolu návrh na ukončení zásahu policie na Šumavě
Konečná (KSČM): Cesta od učenosti k moudrosti není lehká
Obyvatelé Šumavy postavili proti aktivistům traktory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…