Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2012 17:21:38

Štěch: Senát bude pojistkou demokracie a ústavnosti

Štěch: Senát bude pojistkou demokracie a ústavnosti

Senát Parlamentu ČR povede v 9. funkčním období Milan Štěch. Rozhodlo o tom na dnešní ustavující schůzi nové plénum Senátu.

„Mým cílem je, aby Senát byl v následujícím období především pojistkou demokracie a ústavnosti. Budeme detailně projednávat a případně korigovat navrhované legislativní normy, které nám předkládá Poslanecká sněmovna, a intenzivněji budeme využívat také legislativní iniciativu, kterou Senát má,“ řekl M. Štěch.

 „Vzhledem k trvající recesi a propadu české ekonomiky, ke kterému zásadně přispěla politika vlády Petra Nečase, lze očekávat nesouhlasná stanoviska Senátu právě k předlohám, které by dále mohly poškozovat české občany a zhoršovat ekonomickou situaci ČR v dalších letech,“ uvedl M. Štěch. Veto Senátu tak lze předpokládat například k daňovému balíčku, který bude horní parlamentní komora projednávat na začátku prosince.

M. Štěch dále zdůraznil, že Senát bude aktivní na poli zahraniční a evropské politiky, bude podporovat široké diskuse s odborníky a vstřícný bude rovněž k občanským iniciativám, které se na Senát mohou obracet při řešení zásadních celospolečenských i významných regionálních problémů.

„Přeji si, abychom i při různosti názorů, vážnosti a důležitosti projednaných zákonů a dalších záležitostí, jednali v korektní, slušné a lidsky důstojné atmosféře,“  zdůraznil nově zvolený předseda Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama