Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2013 16:14:44

ODS je stále svébytnou a demokratickou stranou

ODS je stále svébytnou a demokratickou stranou

Jak je v poslední době vidět díky útokům bývalých členů, kteří zakládají nové strany, je ODS stále zajímavou stranou. Jinak by totiž na ni svými vyjádřeními neútočili.

Procházíme složitým obdobím od ne úplně povedené doby, kdy jsme vedli vládu, a popravdě se nám opravdu nedařilo plnit vlastní sliby přes různé, ať již skutečné problémy či mediální aféry, až přes totální fiasko ve volbách. Ale díky tomu, že máme velkou stabilní členskou základnu, díky tomu, že v řadách ODS zůstává mnoho nejen oblíbených, ale hlavně schopných starostů i zástupců ODS v komunální politice, máme šanci napravovat chyby a dokázat veřejnosti, že ODS je stále zde a má co nabídnout.

Mezi těmi, kteří řady ODS opustili, je stále dost těch, kteří se z důvodu nedostatku vlastních myšlenek a programu snaží zviditelnit komentováním dění v ODS a napadáním ODS, což jim slouží jako výtah k popularitě. Ano, dnes je přece mediálně zajímavé si do ODS „kopnout“. Naposledy tak učinil Jiří Janeček. Nechci polemizovat s tím vším, co uvádí ve svém rozhovoru. Chci ale jednoznačně uvést jedno - Regionální sdružení ODS Praha si zvolilo své vedení. Demokraticky v tajných volbách. Jaké toto vedení bude, nelze v této chvíli, tedy týden po volebním sněmu, hodnotit. Ale lze jednoznačně uvést, že od všech členů ODS, s kterými jsem měl možnost hovořit, zní jediné: „Chceme pracovat, chceme ukázat, kam ODS patří, chceme ukázat, že umíme plnit své sliby, chceme pracovat ve prospěch našich obcí, měst i celé země. Víme, že nás čeká dlouhá a složitá cesta, ale zůstáváme v ODS a jdeme společně bojovat!“ Toto zní od členské základny a toto řekl jednoznačně i nový předseda RS ODS Praha. Čeká nás kongres a volba nového vedení, před námi je rok plný voleb, a také se musíme orientovat na roli státotvorné, odborně zdatné opozice v Parlamentu ČR.  Jako ODS říkáme: „Jsme tu, a nikam neutíkáme!“ Záleží jen na nás, co s ODS bude.

Na nás, ne na lidech, kteří odešli a dnes do nás „kopou“ či nás pomlouvají, zatímco se ještě nedávno hřáli na výsluní úspěšné ODS. Nebudeme a nepotřebujeme se zviditelnit šťouráním se v jiných. Čeká nás mnoho práce, ale nebojíme se jí a nenecháme se ani znechutit. Kvalita člověka může být různá.

Ten, který použil „výtah“ ODS v dobách její slávy a dnes je členem již několikáté pseudo strany, má podle mě to nejmenší právo kritizovat.

Jan Gabriel
předseda OS ODS Praha 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama