Ing. Josef Bělica, MBA

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2020 15:54:00

V Havířově-Podlesí přibylo parkovacích míst

V Havířově-Podlesí přibylo parkovacích míst

Nové parkoviště za necelých 6 milionů korun vzniklo v Havířově-Podlesí u obytného domu na ulici Studentská. Stavba byla zahájena na konci září 2019 na základě jednání s vlastníky bytových jednotek a odborem životního prostředí.

Parkoviště bylo vystavěno tak, aby alej na ulici Studentská a vzrostlé stromy podél stávajícího chodníku na Balzacově ulici nemusely být vykáceny. Na ulici Studentská byl také přestavěn původní nevyhovující chodník na chybějící příjezdovou komunikaci, vzniklo i kontejnerového stanoviště.

Nově u obytného domu na Studentské ulici v Havířově-Podlesí vzniklo 29 parkovacích stání včetně 2 určených pro ZTP. „Havířov nová parkoviště potřebuje. V Programovém prohlášení Rady města jsme se zavázali, že je budeme stavět, a slib držíme. Celkem jsme na ulici Studentské a Balzacově vystavěli 38 nových parkovacích míst, z toho 9 je u mateřské školy. Jsem rád, že se nám opět podařilo zkvalitnit parkování, a to přímo v obytné lokalitě,“ uvedl při otevření parkoviště havířovský primátor Josef Bělica.

Součástí stavby je i náhradní výsadba, včetně tříleté následné péče 6 listnatých stromů a 200 keřů vysázených na území města. Zhotovitelem stavby byla městská společnost Technické služby Havířov a.s.

Havířov chce parkovací stání rozšiřovat i nadále. „V přípravě je projekt na ulici Družstevnická a také připravujeme projekt parkovacích stání na ulici Majakovského,“ uzavřel náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama