Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2019 13:27:00

Jsem hrdý na to, že dokážeme hostit Valašskou rally

Jsem hrdý na to, že dokážeme hostit Valašskou rally

Valašská rally na vrcholu. Bez spolupráce s městem by to nešlo, přiznává Tomaštík

Ve dnech 29. – 31. března proběhl 38. ročník Valašské rally. Zázemí našli organizátoři v prostorách valašskomeziříčské radnice. Slavnostní start, atraktivní první městská rychlostní zkouška i vyhlášení vítězů po vystoupení slovenské kapely Horkýže Slíže. To vše proběhlo na území města. Valaška navíc byla letos poprvé součástí seriálu European Rallye Trophy – Central. Třídenní závod tak zažívá svůj historický vrchol. Jedním z důvodů je podle organizátorů i spolupráce s městem Valašské Meziříčí.
Valašská rally má za sebou slavnou minulost. Ne vždy ale bylo vždy vše tak růžové jako dnes. „Jsou to více než čtyři roky, co jsem přišel na radnici. Tehdy Valaška ležela na lopatkách a nad její budoucností viselo mnoho otazníků. Naštěstí se vyměnil organizační výbor a do vedení se dostal Jaromír Tomaštík,“ zavzpomínal starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

„Pokud bychom před třemi lety nenašli pochopení u města, těžko jsme tam, kde dneska jsme,“ přiznal šéf organizačního výboru Valašské rally Jaromír Tomaštík a dodal: „Pan starosta nám důvěřoval od samého začátku. Věřím, že postupně jsme o tom, že věci děláme správně, přesvědčili i všechny radní a zastupitele.“

V čem je tedy rozdíl? „Nechceme nabízet jen závodění na silnicích. Soutěži jsme dali novou tvář i pomocí doprovodných programů, které se hodně zaměřují na bezpečnost silničního provozu,“ řekl Tomaštík.

Část osvěty se přitom odehrála již před samotným závodem a byla určena pro žáky sudých ročníků základních škol ve Valašském Meziříčí. Nejúspěšnějším žákem se stal osmák ZŠ Křižná Filip Hradil. Na oplátku měl to privilegium na trať vypustit prvního jezdce, shodou okolností budoucího vítěze, Jana Kopeckého. „Filip jako první v historii vyplnil test na plný počet bodů. To se nepodařilo ani většině dospělých. Pochybuji, že bychom našli někoho zodpovědnějšího, kdo by mohl Valašku odstartovat,“ dodal šéf organizačního výboru.

Na trati se nakonec představilo přes osmdesát posádek. Na organizaci a bezpečnost dohlíželo zhruba osm stovek lidí. „To je neskutečně množství mnohdy dobrovolníků a nadšenců. Chtěl bych jim všem poděkovat za to, že tuto práci dělají s obrovským nasazením, poctivě a mnohdy bez ohledu na honorář a ztrátu vlastního času, který by mohli věnovat třeba rodině. Jsem zároveň hrdý na to, že dokážeme jako Valašské Meziříčí hostit Valašskou rally a bude mi ctí, když tomu tak bude i v příštích letech,“ prohlásil Stržínek.

Že soutěž proběhne i v dalších letech, je takřka nezpochybnitelné. Před pořadateli stojí těžký úkol, soutěž posunout zase o krok dopředu. Exkluzivní startovní pole s množstvím vozů kategorie R5, kterým se, s výjimkou Barum Rally, nemůže pochlubit žádný jiný podnik v ČR a zařazení do „druhé ligy“ evropského rallysportu. To se bude těžko překonávat. „Všechno se to povedlo hodně rychle, v podstatě za tři roky. Je to větší posun, než jsem čekal. Na jednu stranu jsem za to rád, na druhou stranu nevím, co budu dělat dál,“ uzavřel s úsměvem Tomaštík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama