Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2019 15:25:00

Poplatek za odpady se příští rok nezmění

Poplatek za odpady se příští rok nezmění

Obyvatelé Valašského Meziříčí budou za svoz a likvidaci komunálního odpadu platit v roce 2020 stejně jako letos 490 Kč za osobu a rok. Od ledna však radnice zavádí nový systém svozu a likvidace odpadu pro rodinné domy.

Občané, kteří se do systému přihlásili, obdrží v lednu nové odpadové nádoby. „Jednat se bude o nádobu o objemu 240 litrů na bioodpad a dvojici nádob o objemu 120 litrů na papír a plast. Bioodpad bude v letním období od 1. dubna do 31. října svážen jedenkrát za čtrnáct dní a v zimním od 1. listopadu do 31. března jednou za měsíc. Plasty a papír bude svozové vozidlo vyvážet jednou za měsíc,“ popsal Michal Lysák, který za odpadové hospodářství ve městě zodpovídá. Obyvatelé rodinných domů si přitom mohou vybrat, jakou kombinaci nádob zvolí.

Směsný komunální odpad se pak nebude od rodinných domů svážet každý týden jako dosud, ale jednou za 14 dní. „Cílem nového systému svozu a likvidace odpadu u rodinných domů, je snaha přimět občany Valašského Meziříčí k tomu, aby více třídili. Každoročně totiž stoupá poplatek za skládkovné a toto je jedna z variant, jak snížit objem nevytříděného komunálního odpadu,“ vysvětluje starosta Robert Stržínek a dodává: „Skutečné náklady na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu za rok 2018 činily v našem městě 1 112 Kč za osobu. Přesto jsme se rozhodli v roce 2020 poplatek za svoz a likvidaci komunálního odpadu nezvyšovat a zachovat jej ve výši 490 Kč za osobu a rok. Věříme, že i toto je jeden ze způsobů, jak obyvatele Valašského Meziříčí motivovat ke třídění a zapojení do nového systému likvidace odpadu pro rodinné domy.“

Občané, kteří se do nového systému ještě nepřihlásili, tak mohou učinit přes registrační formulář na oficiálních webových stránkách města www.valmez.cz nebo přes odkaz zde. V případě, že nemají internet potom na odboru komunálních služeb radnice v budově na ulici Zašovská 784 nebo u Michala Lysáka na telefonu 571 674 527.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama