Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2019 7:37:00

Na opravy silnic na jižní Moravě poputuje z rozpočtu kraje dalších 100 milionů

Na opravy silnic na jižní Moravě poputuje z rozpočtu kraje dalších 100 milionů

Jihomoravský kraj zvýší plánované investice z rozpočtu do rekonstrukcí silnic a mostů, a to o 91,5 milionu korun.

Již druhé navýšení investičního příspěvku v letošním roce schválili na svém zasedání radní Jihomoravského kraje, přičemž rozhodnutí musí ještě potvrdit krajské zastupitelstvo. Peníze navíc poputují na spolufinancování staveb realizovaných díky příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) i na akce ze zásobníku staveb, u kterých je možné bez odkladu zahájit zadávací řízení na stavební práce. Na lokální opravy k tomu navíc přidá kraj ještě dalších 8,5 milionu korun.

„V původně schváleném rozpočtu Jihomoravského kraje byl investiční příspěvek na rekonstrukce silnic a mostů ve výši 92 milionů korun. Ten jsme později navýšili o 55 milionů korun a teď přidáváme dalších 91,5 milionu. Jsem moc rád, že se nám daří směřovat stále více prostředků na opravy našich komunikací,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Přibližně 20 milionů korun z navýšení poputuje na dokončení 8 staveb zahájených v roce 2018. Dalších 17 milionů poslouží ke spolufinancování některých staveb podpořených SFDI. „Většinu, tedy 53 milionů korun, použijeme ale k zahájení zcela nových projektů z našeho zásobníku. Největší díl spolkne například rekonstrukce silnice II/425 mezi Starovičkami, Rakvicemi a Břeclaví. Finančně náročná bude i druhá stavba akce II/418 Újezd u Brna – Otnice,“ přiblížil některé z plánovaných projektů Hanák s tím, že za milion a čtvrt opraví kraj i přibližně 150 metrů silnice v Sokolnicích, která vede podél autobusových zastávek Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Schválených 91,5 milionu korun ale není vše. O dalšího 8,5 milionu se navýší i příspěvek na běžnou údržbu a provoz. „Navýšení bude využito dle aktuální potřeby na lokální opravy silnic II. a III. třídy prováděné dodavatelsky, jejichž stavební stav se zhoršil v průběhu letošní zimy a které je možno opravit takzvanou souvislou údržbou komunikací,“ uzavřel Hanák.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama