Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 22:38:00

Proč to, co ve světě funguje běžně, je u nás pořád ještě vizionářství?

Proč to, co ve světě funguje běžně, je u nás pořád ještě vizionářství?

Komentář na facebookovém profilu k práci rodičů

Hádejte, co je pro 77% bezdětných žen v práci nejdůležitější? Odpovídající platové podmínky. A co je nejdůležitější pro téměř 60% pracujících matek? Pochopení zaměstnavatele pro to, že kromě práce mají ženy ještě rodinu a musí ji slaďovat s prací.

Takže se ptám: proč to, co ve světě funguje běžně, je u nás pořád ještě vizionářství?

Jsou sice firmy, které ženám malých dětí nabízejí home office, zkrácený úvazek, dětské skupiny nebo jesle, ale je jich pořád málo. A ano, jsou společnosti, které díky benefitům zapojují do rodinného života i otce, ale také jich je jako šafránu.

Nejčastější realita českých rodin je taková, že žena je pár let nonstop doma s dítětem, muž celé dny v práci a oba jsou přetížení a frustrovaní.

A to se musí změnit! Prvním krůčkem je můj návrh na prorodinný balíček, ve kterém se mimo jiné počítá s navýšením rodičovského příspěvku, ukotvením sdíleného místa v zákoníku práce a s financováním školek a jeslí ze státního rozpočtu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama