Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2019 10:29:00

Smlouva českým firmám zjednoduší investice v Mongolsku

Smlouva českým firmám zjednoduší investice v Mongolsku

Ministryně Maláčová podepsala Smlouvu o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Mongolskem.

 Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) s sministrem zahraničních věcí Mongolska Tsogtbaatarem Damdinem podepsala Smlouvu o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Mongolskem. Mongolský ministr zahraničních věcí s představiteli vlády České republiky podepsal tři další smlouvy včetně dohody o zpětném přebírání osob s neoprávněným pobytem.

Smlouva o sociálním zabezpečení s Mongolskem zakotví pravidla v oblasti důchodového pojištění pro situace, kdy občan Mongolska pracuje či podniká na území České republiky, nebo naopak když český občan pracuje či podniká v Mongolsku. V takovém případě již nebude nutné platit pojištění v obou zemích. Odpracovaná doba se zároveň promítne v důchodových nárocích těchto osob.

„Pokud někdo pracuje a odvádí pojistné, mělo by se to projevit na jeho důchodu,“ uvedla ministryně Maláčová po podpisu. „Sjednání smlouvy rovněž českým firmám o něco zjednoduší investice v Mongolsku, které nabízí mnoho atraktivních příležitostí,“ dodala.

Smlouvu musí schválit obě komory Parlamentu ČR, a poté bude předložena k ratifikaci prezidentu republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama