Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2019 14:18:00

Žádné šarvátky a politická show

Žádné šarvátky a politická show

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu zasedání Komise pro spravedlivé důchody

 Z prvního zasedání Komise pro spravedlivé důchody mám dobrý pocit. Žádné šarvátky a politická show. Naopak příjemná a pracovní atmosféra. To je dobrá zpráva, protože se budeme muset dohodnout.

Náš důchodový systém je nutné přizpůsobit potřebám 21. století. Chce to ale postupné kroky, na kterých bude ODBORNÁ i POLITICKÁ SHODA. Pokusy o změnu formou velkého třesku už tu byly a zkrachovaly. Pevně doufám, že už se z toho všichni poučili.

Chceme se v první řadě zaměřit na to, kde máme největší šanci na úspěch. Náš systém v sobě obsahuje pořád spoustu nespravedlností. Pro začátek můžeme odstranit alespoň ty největší.

Na některých věcech se shodneme už dnes. Jsou to třeba nespravedlivě nízké důchody žen, nebo dřívější odchod do penze pro lidi z náročných profesí.

Až tohle zvládneme, pustíme se do řešení otázky příjmů důchodového systému. To bude teprve ten pravý test našich schopností dohodnout se. Touhle zkouškou je potřeba projít, protože naše penze musí být nejen důstojnější, ale také finančně udržitelné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama