Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2020 21:29:00

Záleží mi na tom, aby lidé měli slušné důchody

Záleží mi na tom, aby lidé měli slušné důchody

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Přeji všem hezkou neděli, tentokrát sváteční, cyrilometodějskou.

Také jste jako děti stanovaly doma na zahradě? Gustík si to moc přál a nadšeně pomáhal tátovi stavět u našich stan. Radost v jeho očích při představě nočního dobrodružství byla nepopsatelná . Víkend jsme totiž strávili doma na Zlínsku. Slovácké léto v Uherském Hradišti a Večer lidí dobré vůle na Velehradě jsem si nemohla nechat ujít. A dneska jsme byli také na pouti v Bratřejově a na dětském dni ve Zlámanci .

Zlínsku se teď budu věnovat mnohem více. Příznivé ohlasy na pondělní spuštění naší kampaně před krajskými volbami mě moc potěšily. Přestože jsem požádala o zapsání až na chvost kandidátky , na výsledku mi hodně záleží. Dosavadní hejtman Čunek je mužem velkých gest a velké arogance, ale skutek utek. Za čtyři roky nic nepostavil. Zlínský kraj potřebuje především dobrého hospodáře. Bohaté politické zkušenosti bývalého hejtmana Mišáka či doktorky Olgy Sehnalové jsou k nezaplacení.

Tento týden jsem jinak moc nenacestovala. I přesto jsem si užila alespoň trochu kultury a setkání s milými lidmi. Například jsem obdivovala české hudební hvězdy , které vyšperkovaly letošní ročník Smetanovy Litomyšle.

Kdybych měla najít stejně hodnotný šperk  mezi našimi aktuálními projekty, byl by to určitě Antivirus. Ve znamení jeho chvály proběhlo setkání s tripartitou, hospodářskou komorou i vládním NERVem. Stát dosud podpořil náhrady mzdy pro pracovníků a byla bych ráda, kdybychom nalezli způsob, jak v kurzarbeitu pokračovat.

Výborný dojem mám také ze schůzky s KoroNERVem-20, což je sdružení ekonomických expertů orientovaných spíš doprava. I tak jsme se na řadě věcí shodli. Povídali jsme si přes názorovou různost bez postranních motivů a zaťatých ideologických pěstí a bylo to přátelské, věcné, konstruktivní. Prostě jako pokec inteligentních  lidí, kteří vědí, jak funguje stát.

Užitečné bylo také páteční jednání Komise pro spravedlivé důchody. Probírali jsme hlavně délku povinného pojištění. Dnes v ČR platí, že kdo chce důchod, musí mít kromě důchodového věku splněno alespoň let doby pojištění. Podle našich propočtů by mohlo přibývat lidí, kteří tuto povinnost nesplní a starobní penzi nezískají. Samozřejmě to, co jsme naplánovali už během minulého roku, dále platí! Záleží mi na tom, aby lidé měli slušné důchody, aby byl důchodový systém jednoduchý a srozumitelný a aby byl i dlouhodobě finančně udržitelný. Nevzdávám ani plán na dřívější odchod do penze pro pracovníky v náročných profesích a příspěvku pro rodiče za vychované děti.

V nadcházejícím týdnu mi držte palce hlavně ve Sněmovně, kde se bude mimo jiné projednávat náhradní výživné. Už se na tu „bitvu“ těším! Pracovně nás také hodně zaměstnává balíček zaměstnanosti, který se chystáme představit v srpnu. Nemůžeme přece dovolit, aby koronavirus srazil lidi a naši ekonomiku na kolena.

Přeji vám klidné sváteční pondělí a úspěšný celý týden!

Vaše Jana Maláčová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama