Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2019 8:45:00

Zaměřme se raději na velké korporace

Zaměřme se raději na velké korporace

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení důchodů pomocí vyššího zdanění dividend

Kde vzít na vyšší důchody? Máme brát peníze zdravotně postiženým, seniorům nebo rodinám s dětmi? To po mně nemůže nikdo chtít! Co takhle nechat české občany chvíli dýchat.

Zaměřme se raději na velké korporace. Vždyť ročně z republiky odteče nějakých 300 miliard korun. Jen pro představu – často zmiňované sociální dávky nás vyjdou zhruba na 70 miliard.

Pravice tu kritizuje dávky, ale vůbec jí nevadí, že máme jedno z nejnižších zdanění dividend v rámci EU. Stačí se podívat k sousedům. Zatímco my zisky velkých korporací zdaňujeme 15 %, sousední Německo či Rakousko 25 % a bratři Slováci dokonce až 35 %. Tak nevím…

Naopak vím to, že důchodci si zaslouží důstojnější penze, než jen 38 % průměrné mzdy. To je dokonce méně než v době ekonomické krize!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama