ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2020 15:00:00

Cestovní kanceláře mají nově povinnost informovat klienty o jejich právech

Cestovní kanceláře mají nově povinnost informovat klienty o jejich právech

Poslanecká sněmovna projednala návrh zákona týkající se zmírnění dopadů epidemie koronaviru na odvětví cestovního ruchu.

 K tomuto zákonu byl schválen také pozměňovací návrh poslance TOP 09 Dominika Feriho. Na jeho základě jsou cestovní kanceláře povinny srozumitelně informovat své klienty o jejich právech, která nově vyplývají z tohoto zákona.

„Nedovedu si představit, že by zrovna teď běžný spotřebitel detailně studoval nově přijatý zákon. Proto jsem navrhl, aby každá cestovní kancelář měla povinnost všechny klienty o jejich právech srozumitelně informovat. Jsem nakonec velmi rád, že Sněmovna tento pozměňovací návrh podpořila. Je to alespoň nějaké zlepšení postavení klientů cestovních kanceláří, které v této době bohužel není ideální,“ říká poslanec TOP 09 Dominik Feri.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama