František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2018 16:21:33 - Daněková

Digitalizace

Dobrý den, jste si při prosazování digitalizace vědomi, že ne všichni digitální technice rozumí? Vy jste třeba mladý a žijite tím od mala. Ale co třeba starší lidé. Když všechno digitalizujete, nebudou pak v nevýhodě? A když už chcete všechno digitalizovat, neměl by se v prvé řadě rozšířit internet všude? Jsou třeba místa, kde připojení není. A také. Nemělo by být připojení v takovém případě zadarmo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2018 14:16:15 - František Kopřiva
Dobrý den,

Když jde o digitalizaci, tak už samotný důvod digitalizace je zjednodušování, a tedy také to aby nebylo potřeba se učit příliš nových věcí. Navíc součástí digitalizace státu je i naučení obyvatelstva, jak si tím pracovat. Samozřejmě že bychom byli blázní, kdybychom ze dne na den zavedli elektronické volby a nechali obyvatelstvo, ať se to holt naučí.

Navíc mnoho systémů ptořebuje hodně digitalizaci interní, kterou běžný obyvatel nepotká. Mnoho institucí mezi sebou stále komunikuje dopisy, zatímco by to elektronicky byl rychlejší, ekologičtější, i bezpečnější. Digitalizace je mimo jiné v tom to vymyslet tak, aby to šlo snadno naučit státní zaměstnace a tím stát celově ušetříl a zrychlil.

To s internetem je samozřejmě také důležité, a je potřebovat postupovat jednak tak, aby se internet rozšíril skutečně všude, ale také tak, aby občan stále mohl fungovat i bez přístupu k němu. Obecně internet zdarma všem není pravděpodobně dobré řešení, ale to je docela složitá otázka sama o sobě.