František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2018 11:20:11 - knedlík

Může být vyšetřování prováděno nelegálními prostředky?

Třeba když někoho podezřelého tajně nahráváte. Kdyby šlo o viníka, tak se to dá asi ospravedlnit, ale co když se ukáže, že je daný člověk nevinný a třeba ho to nějak poškodí? Obzvlášť v digitálním věku musíme být obezřetní, protože nás sledují všichni snad všude (s nadsázkou). Proto se s dotazem obracím na vás jako piráta a prosím o odpověď na mou otázku. A je možné, že celá kauza spadne pod stůl, protože důkazy budou pořízeny nelegálně? Co když na to teď Babiš vsadí a novináři Seznamu mu tak vlastně pomohli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2018 13:38:52 - František Kopřiva
 Dobrý den,

Nejprve musím přiznat, že nejsem expert na trestní právo. Nicméně i tak vím několik věcí jistě.

1. To, co dělali reportéři seznamu, není vyšetřování. Jejich počínání je minimálně neetické, a myslím že Švýcarské soudy už řeší i legalitu a jak s tím naložit.
2. V samotném vyšteřovaní Policíí ČR dosti jistě nebude stačit nějaká nahrávka Seznamu. Jestliže padne nějaký verdikt, tak bude velmi nepochybně po legálním výslechu AB ml. policijí ČR.
3. Aby spadla tak velká kauza jenom proto, že na ní bylo upozorněno pochybným způsobem, je hodně nepravděpodobné. Udělám srovnání, a to kdyby například zaměstnanec ukradl v práci disk, na kterém by byli informace o tom jak firma pere milióny špinavých peněz, a ten předal na polici. To je fakt divné, kdyby na základně té krádeže se už nikdy nemohl vyšteřovat ono praní.

Hlavně si myslím, že Babiš mnohem radši vsadí na zaručené hraní ublíženého chudáčka otce, kterému někdo šikanuje rodinu. To evidentně bohužel funguje.