František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2019 13:52:00 - poli

Volby do EP

Hezké odpoledne, je pravda, že pan Peksa povede kandidátku ČPS do voleb do evropského parlamentu? A to se podle vašich kodexů smí, aby někdo s mandátem kandidoval jinam? Mě nepřijde správné odcházet od rozdělané práce a pokud si kandidující politici nechávají mandát, který mají, nechávají si tak vlastně otevřená zadní vrátka. Nejde jim podle mě tolik o to zastávat danou funkci, ale prostě o to nějakou funkci mít. Dělá to tak většina politiků. Pan Mach byl světlá výjimka a mrzí mě, že neuspěl. Vy jste sice proti kumulaci funkcí, ale že někdo odchází od rozdělané práce, vám nevadí a dokonce těm, co funkce mají umožňujete kandidovat, i když jste proti kumulaci funkcí. Neprotiřečíte si tak? A druhá věc. Kdo jsou další kandidáti. Hledal jsem na netu, ale nic jsem nenašel a to jsou volby za chvíli. Nashledanou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2019 14:30:25 - František Kopřiva
 Dobrý den, 

o kandidátce ještě není rozhodnuto, rozhodne teď o víkendu členská základna na celostátám fóru. 
Dobrý den, přesně jak říkáte, Piráti dlouhodobě bojují proti kumulaci funkcí, a stejné principy aplikujeme na sebe. Pokud by se někdo z poslanců (nebo klidně i jiných zastupitelských funkcí) do europarlamentu dostal, je naprostá samozřejmost že by svůj předešlý mandát složil. 
Vámi zmiňovaný odchod od rozpracované práce je samozřejmě dobrý argument proti. Nicméně v případě, že by k takové situaci došlo, se postaráme na maximum o to, aby všechnu rozpracovanou agendu náhradník (nebo někdo jiný) plynule převzal.   
Jak jsem již psal, kandidátka bude finalizovaná až po víkendu 19-20 ledna., a poté bude dohledatelná snadno. Klidně vám ji zkopíruji i sem.