František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2018 12:35:54 - LaH

dezinformace

Lze věřit článkům, kde není ani autor? Podle mě ne. A tudíž mě napadá, proč nezakázat webové stránky, které šíří často dezinformace, které ani nevít kdo píše a kdo za takovými webovkami stojí? Vždyť to je nebezpečné. Když chce třeba televize poskytovat zpravodajství, musí také splňovat nějaké podmínky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2019 16:01:41 - František Kopřiva
Dobrý den,

uvedení nebo naopak neuvedení autora je dobrý indikátor, nicméně by určitě neměl být jedinný. I anonymní článk může přeci jen být pravda. Se zakazováním webů to je hodně těžké, a obecně je dobré se tomu vyhýbat co nejvíce. Samotné šíření desinformací by jako důvod určitě postačit nemělo, nicméně u desinformací směřovaných k vyvolávání nenávisti nebo třeba desinformacím vyvolávaným jinou mocností za účelem podrývání důveryhodnosti státního zřízení to určitě za zvážení stojí.

Piráti dlouhodobě prosazují povinnost zveřejňování konečných vlastníků médií, protože se jedná o necenzurní způsob, jakým se může občan vyvarovat nebezpečných nebo problémových informací, a lépe poznat, že se někdo pokouší o jeho manipulaci.