Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2019 20:21:00

Odvrácená strana sociálních sítí

Odvrácená strana sociálních sítí

Komentář na facebookovém profilu k bezpečnosti na sociálních sítích

 Temných příběhů z útrob sociálních sítí a internetu rapidně přibývá a je nutné o tom začít mluvit nahlas. Protože už je za minutu dvanáct!

Každý, kdo se v minulosti zmínil o tom, že existuje i problematická a neviditelná tvář sociálních sítí, tak byl okamžitě napaden jako někdo, kdo chce regulovat svobodu internetu a nebo svobodu občanů… Přitom je to úplně naopak. Díky určitým fenoménům o své lidství a svobodu přicházíme.

Není možné zavírat oči před fakty, že úchyláci zneužívají děti přes sociální sítě, že teroristi propagují svojí zvrácenou ideologii a rekrutují lidi přes sociální sítě, že si mladí lidé berou život kvůli stylizovanému životu v online prostoru, protože mají zkreslenou představu o reálném světě, že se děti sebepoškozují, jen aby to umístily na sociální sítě a zajistily si alespoň nějakou pozornost prostřednictvím lajků.

Mimochodem sebepoškozování začíná být ohromný problém, hlavně u mladých dívek. Znám několik případů i ze svého okolí. Tohle prostě normální není a pokud s tím nezačneme systematicky bojovat, tak nám to zdeformuje celou jednu generaci. A tomu společně musíme zabránit!

Nemluvím o cenzuře, mluvím o celospolečenské debatě o tom, jak zabránit destrukci, které je čím dál více. Jsem odhodlaná za naše děti bojovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama