Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2013 16:33:24 - michal potužný

důvěra

Pane poslanče, občané vám dali důvěru již podruhé. Máte ale vy nyní důvěru k vašim spolustraníkům? Asi víte kam směřuji. Dokážete si představit, že s nimi máte spolupracovat? stále se mluví o tom, že by měli odstoupit z vedoucích funkcí, ale nemyslíte, že poté, co lhali především voličům, by měli rezignovat i na funkci poslance? A ještě by mě zajímal váš názor na katastrofální výsledek strany, který puč upozadil, stejně jako to, že by měl rezignovat i předseda. jemu podle mě puč ve finále je prospěl. nemyslíte? Potužný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2013 14:14:57 - Ing. Antonín Seďa
Důvěru od občanů jsem dostal dokonce po čtvrté. Byla to důvěra nejen od voličů ze Zlínského kraje, ale i od řadových členů ČSSD. Jsem ve vrcholové politice dosti dlouho na to, abych si dovedl představit jakoukoliv spolupráci, pokud tato spolupráce vede ve prospěch občanů České republiky. Já jsem osobně jako jeden z prvních odsoudil nemorální jednání aktérů lánské schůzky a jejich iniciativy na zasedání P ČSSD. Je na nich, aby zvážili svoji rezignaci na stranické funkce a aby se rozhodli, zda mohou ještě zastupovat ČSSD ve vrcholných volených funkcích. O katastrofálním výsledku ve volbách bych vůbec nehovořil, protože něco jiného jsou předvolební průzkumy a něco jiného volební výsledek. Po řadě faulů ze strany sdělovacích prostředků, včetně veřejnoprávní ČT, po agresivní kampani nových stran a hnutí a po silném ataku podnikatelské lobby, se nelze divit, že ČSSD dostala tolik hlasů. Nicméně volby vyhrála a na rozdíl od roku 2010 může sestavit smysluplnou vládu. Za volební výsledek nemůže pouze pan předseda, ale celé politické grémium, celé předsednictvo strana, svoji odpovědnost však mají i jednotlivé KVV ČSSD a lídři kampaně. Já jsem tuto spoluodpovědnost osobně přiznal a jasně jsem deklaroval , že můj předvolební cíl nebyl splněn. Tuto svoji zodpovědnost budu obhajovat na KK ČSSD. Vždy jsem byl pro osobní odpovědnost za své skutky. Co se týká „puče“ a jeho prospěšnosti pro předsedu bych chtěl dodat, že celé dění šlo a jde v neprospěch sociální demokracie a občanů této země. Pouze čas ukáže, zda se podaří znovu obnovit důvěru občanů v politiku ČSSD a její reprezentanty. Osobně stojím a  budu stát za předsedou B.Sobotkou, protože má mandát od delegátů Sjezdu ČSSD. Mimochodem, vždy jsem stál za jakýmkoliv předsedou ČSSD, a to i v době, kdy jsem měl velké osobní výhrady k některým jeho rozhodnutím.