Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2022 8:36:00

Tento pirátský prostomozek asi netuší, o čem vůbec křesťanská víra je

Tento pirátský prostomozek asi netuší, o čem vůbec křesťanská víra je

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Piráta Adama Zábranského k poklesu lidí hlásících se ke křesťanské víře.

 Pirátský fujtajbl: Piráti se poslední dobou s narůstající intenzitou předbíhají, kdo pronese větší blbost. Novou ligu zahájila Jana Michailidu, když se v rámci svého předvolebního klání vycenila s vnitřním pohnutím, že je myšlením komunistka. Dodala, že je pro svobodný demokratický komunismus. Nad tímto jejím duševním pohnutím, které ocenila snad jen kovaná nejvyšší soudružka Konečná, se téměř všichni ostatní bavili.

Jistý Adam Zábranský se zřejmě v Michailidu vzhlédl a dnes, zalit neskonalým štěstím, prohlásil, že je nadšen z toho, že za posledních deset roků ubyla v naší zemi třetina římskokatolických věřících, což je 340 tisíc lidí. Tento prostomozek asi netuší, o čem vůbec křesťanská víra je. Jinak by tuhle nestoudnost a, pro náš národ, hodně špatnou zprávu, nepřivítal. Křesťanství není o bagatelním příběhu jak ho chápe neomarxista Zábranský. To je o fascinujícím návodu, jak žít život v naději, že s fyzickou smrtí všechno nekončí, to je o vztahu k bližním, to je o sociální empatii, to je o nenásilí, to je o schopnosti udržet si vnitřní svobodu i ve chvílích nejhoršího útisku, nebo ohrožení, to je o žití podle zásad etiky dobra, to je o jasném odlišení etiky dobra a etiky zla, to je o kultuře, o rodině a miliónu dalších věcí. Kdybyste pane Zábranský alespoň něco četl o hledání cest z dnešního marasmu  a rozčarování lidí po celém světě,   takové hlouposti byste z úst nevypouštěl. Pro náš civilizační okruh už skoro všichni vnímaví přemýšlejí o tom, že bez hlubšího smyslu života to dál nepůjde. Dokonce už je stále více přijímán názor, že osvícenství narazilo do zdi. Narazilo do zdi, protože paradoxně vyhrálo nad předchozím společenským paradigmatem kontumačně. Lidé možná jakž takž rozumějí světu kolem sebe, ale nerozumějí sami sobě. A víte o čem dnes filosofové přemýšlejí? Že řešením není pokračování v dnešní cestě, ale velké partnerství přírodních  věd a z toho vycházející moderní technologií a vnitřního duševního světa každého jedince.  Nikdo Vám nevnucuje víru v Boha, ale to ještě neznamená, že byste neměl žít v hodnotově a funkčně vytvořeném kulturním schématu naší civilizace.

Tím co jste prohlásil, oslavujete úpadek naší společnosti. Marx, Engels, Lenin a další sebranka se musí tetelit blahem. A začněte číst. A ani nemusíte jezdit do Oregonu. Stačí zajít na Václavák do vydavatelství Academia. Tam toho hodně najdete a můžete si doplnit zjevný deficit svých vědomostí v pohledu na současný svět. Přeji Vám hodně úspěchů v hledání pravdy. Když jí najdete, bude to ku prospěchu nás všech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama