Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 12:28:00

Je jedno, která firma jakého majitele bude viníkem

Je jedno, která firma jakého majitele bude viníkem

Komentář na facebookovém profilu k opakovanému úniku chemikálií do řeky Bečvy

 V úterý po poledni hasiči zasahovali u řeky Bečvy poblíž Valašského Meziříčí, kam “opět“ unikly neznámé chemické látky. Osobně se těším až přijde měsíc, ve kterém nebude řeka Bečva místem vyšetřování úniku chemických látek do vody. Tato řeka se od 20. září opakovaně dostává do pozornosti médií i celé společnosti právě kvůli znečištění.

Opakovaně se ptám já - i moji další kolegové z KDU-ČSL - ministra životního prostředí Brabce, co pro ochranu Bečvy udělal? Zatím zvládl pouze:

  • vyloučit to, že za únikem stojí firma DEZA
  • mlčet, mlžit, vymlouvat se, lidově řečeno "kalit vodu"
  • lhát o tom, že mlčení kolem úniku chemie mu nařídila policie

Věřím tomu, že většině občanů není jedno, jak se zodpovědní politici a úředníci k ochraně řeky Bečvy a vyšetřování chemické havárie ze září staví. A pokud ministr životního prostředí trapně mlčí a nic nedělá, napneme v KDU-ČSL všechny síly, abychom dosáhli spravedlivého transparentního vyřešení těchto problémů. A je jedno, jaká firma jakého majitele bude viníkem.

Voda je život - bez ní nebudeme ani my. A proto ji musíme chránit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama