Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2020 10:29:00

Projednávání projektové dokumentace silnice 43 se starosty bylo zahájeno

Projednávání projektové dokumentace silnice 43 se starosty bylo zahájeno

Jihomoravský kraj schválil Aktualizaci zásad územního rozvoje, kde je také uvedena konečná trasa silnice 43.

Senátorka a zastupitelka Jihomoravského kraje Jaromíra Vítková o urychlení přípravy stavby silnice 43 neustále usiluje již dlouhou dobu. Komunikuje nejen se zástupci ŘSD ČR, Ministerstva dopravy, ale je také v kontaktu s projektovou kanceláří PK OSSENDORF s.r.o. a s Kanceláří architekta města Brna.

„Navštívila jsem Kancelář architekta města Brna 17. září, kde jsem se setkala s ředitelem kanceláře, vedoucími oddělení Dopravy a Územního plánování. Velice vítali moji aktivitu a snahu posunout věci dopředu, přijali mé pozvání na besedu Aktuální stav přípravy S(D)43 a odstranění závad na I/43 v Černé Hoře, která se bude konat 6. října 2020 v Černé Hoře. Jsem připravena v případě zpřísnění podmínek vysílat online na internet,“ uvádí senátorka Vítková.

V pátek 25. září proběhlo jednání k dokumentaci DÚR stavby I/43 v úseku Bořitov-Svitávka s dotčenými obcemi a krajem v projektové kanceláři PK OSSENDORF s.r.o. Starostové byli seznámeni s obsahem stavby.

„Projednávalo se mnoho oblastí - prognóza intenzit dopravy, dopad na MHD (nebude), která z obcí má či dokončuje nový územní plán, problematika polních cest a pozemkových úprav, opatření s ohledem na hygienické limity, kompenzace vlivů stavby na životní prostředí (výsadby nových dřevin, zakládání mokřadů a vodních ploch, zajištění migrace živočichů, a podobně). Další krůček za námi a velká práce před námi. Dále budu sledovat a jednat k zahájení stavby,“ sděluje senátorka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama