Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2020 20:16:00

Viník se kryje a šlendriánství zůstane nepotrestáno

Viník se kryje a šlendriánství zůstane nepotrestáno

Interpelace na 72. schůzi Poslanecké sněmovny 17. prosince 2020 na premiéra Babiše ve věci nekončícího chaosu.

Vážený pane ministře, před dvěma týdny byl tady ve Sněmovně předčasně ukončen bod jednání znečištěná Bečva. Já spolu s poslanci ze Zlínského kraje, tedy konkrétně s kolegy Gazdíkem a Blahou, jsem před závěrečným hlasováním žádal ministra životního prostředí o vystoupení. Žádosti nebylo vyhověno a z tohoto důvodu se obracím na vás. Od havárie bez tří dnů uplynuly tři měsíce a my stále neznáme viníka. Podotýkám, že jde o největší ekologickou katastrofu v tomto století. V tisku se stále omílají teorie: DEZA - ano, ne, DEZA - ano, ne, Energoaqua - ano, ne, ano ne. Je tady ještě další teorie Japonska, že reakcí zbytků fenolu a zbytků kyseliny dusité vznikl kyanid.

Vážený pane premiére, já tady nejsem od toho, abych řešil teorie. Já žádám urychlené vyšetření a seriózní informace. Už teď se řada lidí domnívá, že viník se kryje a šlendriánství zůstane nepotrestáno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama