Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2019 10:04:15 - jeho nejtemnejsi temnosti

dobrý den

Považuji Vás osobně spíše za levicového intelektuála, než za jakéhosi kovaného stalinovce, kvůli vám jsem kdysi ksčm volil, ale díky tomu odkopání se v posledních letech jsem přestal,skoro bych řekl že do té partaje ani nepatříte. Chtěl bych se vás zeptat, pořád se vynořuje otázka že bychom měli být nějakým mostem mezi Východem a Západem. Nemyslíte si že je taková věc nesmysl? Pokud ne, tak jakou funkci konkrétně bychom dělali? A k čemu vlastně Rusové ten Most potřebují?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2019 15:37:17 - Ing. Jiří Dolejš
Z vašeho dotazu není příliš zřejmé kam míříte. ČR je ve střední Evropě, což je geografický fakt. A je členem EU, což je politický fakt. O tom co je v 21. stoíetí český zájem lze vést debaty, ale asi v jeho jádru bude nezapojovat se do nějakých kulturních konfliktů a nedělat užitečné idioty těm co nadávají na Západ či naopak Na to je dnešní multipolární svět příliš propojený a labilní. Nemá smysl se vracet do minulých století kdy se emancipovaly nacionální buržoasie a bujely nacionální řevnivosti, někam před časy globalizace a integrace ,   Je naším zájmem a to i jako levice být součástí širších společenství, včetně společné Evropy, ale nevyrábějme zbytečně nepřátele tam kde nemusí být. Z toho logicky vyplývá absurdnost vyhrocování konkurenčního vztahu mezi euroatlantickou a eurasijskou perspektivou. Co chtějí a potřebují Rusové je především jeiich věc. Lze jen doufat že své poněkud ukřivděné velmocenské ambice udrží na uzdě. Stejně tak i jiné póly rozvoje světa. Nestavme ploty ale pěstujme funkční obchodní a kulturní vztahy. jestli tomu říkáte most, budiž .