Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2017 16:32:00

Jižní Korea patří mezi naše nejvýznamnější zahraniční partnery

Jižní Korea patří mezi naše nejvýznamnější zahraniční partnery

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček se dnes v sídle MPO Na Františku setkal s jihokorejským ministrem obchodu, průmyslu a energetiky Ungyunem Paikem. Vedle vzájemných česko – korejských obchodních vztahů při jednání rezonovala témata spolupráce

„Přestože mají vztahy mezi ČR a Korejskou republikou relativně krátkou tradici, patří dnes Jižní Korea mezi naše nejvýznamnější zahraniční partnery v mnoha oblastech, včetně obchodu, investic, kultury, akademických vztahů či v turistice. To je dobrý základ pro prohlubování vzájemné spolupráce,“ uvedl k setkání ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Korejská republika se drží společně s Čínou a Japonskem mezi 3 nejvýznamnějšími asijskými obchodními partnery České republiky. V letošním roce je vzájemný obchodní obrat ČR a Korejské republiky 2. nejvyšší v asijském regionu, hned po Číně. Roční dovozy ČR z Korejské republiky se pohybují na úrovni 3,5 mld. USD a ročně rostou přibližně o 5 %.

Závěrem společného jednání byla za přítomnosti obou ministrů podepsána Memoranda o porozumění mezi společností Doosan Škoda Power, s. r. o. a korejskou institucí KHNP (Korea Hydro and Nuclear Power), dále mezi Aliancí české energetiky (CPIA) a KAIF (Korea Atomic Industrial Forum) a také Memorandum o porozumění mezi českým spolkem Jaderní veteráni a Korejskou nukleární asociací pro mezinárodní spolupráci v jaderné spolupráci. Čtvrté v řadě bylo Memorandum o porozumění, které bylo podepsáno mezi SÚRAO (Správa úložišť radioaktivních odpadů) a Korejskou agenturou pro radioaktivní odpad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama