Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2012 8:43:18

Novela, která zjednoduší prokazování řízení pod vlivem drog, už je ve sněmovně

Novela, která zjednoduší prokazování řízení pod vlivem drog, už je ve sněmovně

Návrh počítá se zavedením tzv. analytického přístupu, který umožní určit, jaké množství drogy v krvi už je považováno za přestupek. Odpadne tak nákladné a zdlouhavé dokazování, které často vedlo k tomu, že řidiči pod vlivem drog zůstali nepotrestáni.

Návrh novely zákona poslanců strany LIDEM Jiřího Rusnoka a Dagmar Navrátilové, která zjednoduší prokazování ovlivnění řidičů návykovými látkami v přestupkovém řízení, má už přiděleno číslo sněmovního tisku a vstupuje tak v Poslanecké sněmovně do legislativního procesu. Návrh zavádí tzv. analytický přístup, díky kterému bude možné stanovit množství nejběžnějších drog, které už je považováno za ovlivňující řízení vozidla a přítomnost tohoto množství v krvi řidiče bude tak považováno za přestupek. Odpadne tak nákladné a zdlouhavé dokazování, které v mnoha případech vedlo k tomu, že řidiči pod vlivem drog zůstali nepotrestáni. Úplné znění návrhu je ke stažení na:

http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=6&CT=808&CT1=0
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama