Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2017 15:08:35

Pan Zaorálek a čeští podnikatelé - darebáci. Kdo platí pana Zaorálka?

Pan Zaorálek a čeští podnikatelé - darebáci. Kdo platí pana Zaorálka?

Likvidace českého podnikání a protěžování zahraničního kapitálu je zřejmě jedním z úkolů současné vlády. Kdo z českých podnikatelů v dikci stávajících zákonů už nemůže, je darebák a lump.

 Pan Zaorálek jistě ví, že v České republice je více než 81 tisíc „českých“ firem, které jsou přímo ovládány zahraničními vlastníky a samozřejmě veškeré zisky si vyvážejí do zahraničí. Českým podnikatelům na větší investice nezbývá (pokud nejsou v daňových rájích) a musí ze svých daní především „nakrmit“ nenasytné a rozdávačné politiky.

Je smutné, že většina z uvedených 81 tisíc firem řízených vlastníky ze zahraničí má statut české firmy a pobírá dotace nejen z českého státního rozpočtu, ale i Evropské unie. Na drobné a střední podnikatele již nezbývá. Navíc platební morálka velkých firem se zahraničními majiteli velmi často vynucuje dlouhé splatnosti faktur a jiné ústupky opravdu českých podnikatelů, kteří následně nedokáží takový tlak unést a končí.

Vláda z peněz daňových poplatníků přispívá soukromým dopravcům na mzdy řidičů, přispívá na mzdy lékařů a zdravotnického personálu a dalším. Jsou tito soukromí dopravci či vlastníci zdravotnických zařízení také darebáci?

Zahraničním firmám krom toho jsou poskytovány slevy, daňové prázdniny a další výhody. Českým podnikatelům se ale o to více zvyšují povinnosti i sankce a jsou postupně likvidováni. Jsou proto darebáci?

Pan Zaorálek a další lidé, kteří mají hájit zájmy českých občanů, by si měli uvědomit, kdo je platí a za co!

Nerovnost v podnikatelském prostředí, například jiná pravidla pro fyzické a jiná pro právnické osoby, omezování svobody prodeje práce i neúnosné daně jsou výsledkem neodpovědného rozhodování zvolených lidí, kteří sedí na místech placených prostými českými občany.

Nálada českých občanů se zhoršuje a je jen otázkou času, kdy míra jejich trpělivost přeteče.

Pro PARLAMENTNÍ LISTY J.Barta, předseda RR OČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama