ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2010 20:15:00

Prosím o klid na svou práci

Prosím o klid na svou práci

Úřad ministra pro místní rozvoj převzal Kamil Jankovský.

Nový ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský ze strany Věci veřejné dnes převzal řízení úřadu. V čele resortu střídá odcházejícího ministra úřednické vlády Rostislava Vondrušku. Kamila Jankovského do funkce uvedl premiér Petr Nečas.

Nový ministr dnes představil své první priority. „Za svůj hlavní úkol považuji přípravu rozpočtu ministerstva pro příští rok. Musí být hotový do prvního týdne v srpnu, proto jsme na něm okamžitě začali pracovat. Rovněž nechám provést hloubkový procesně personální audit v hospodaření resortu, který by měl nalézt úspory," uvedl Kamil Jankovský.

Prioritou nového ministra pro následující volební období bude oblast fondů EU. „Chci zlepšit čerpání prostředků z EU, zjednodušit administrativu a snížit počet operačních programů pro období po roce 2013," řekl ministr. V oblasti veřejných zakázek hodlá Kamil Jankovský zprůhlednit celý systém - průběh zakázek uvádět na internetu, hlásit se do nich budou moci jen firmy se známou vlastnickou strukturou, zavedení centrálních nákupů a rozšiřování on-line aukcí.  Nový ministr chce i transparentnější agendu správních řízení.

Bližší informace o konkrétních krocích oznámí ministr až po detailním prostudování rozpočtu a provedení procesně personálního auditu. „V prvních týdnech proto žádám média i veřejnost o klid na svou práci," řekl Jankovský.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama