Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2021 17:42:00

Nadbytek papírování u nás dlouhodobě brzdí stavební řízení

Nadbytek papírování u nás dlouhodobě brzdí stavební řízení

Komentář na facebookovém profilu ke stavebnímu řízení.

 Nadbytek papírování u nás dlouhodobě brzdí stavební řízení, proto
  • Stavební řízení bude plně digitalizované. Bude snadné sledovat, komu a jak dlouho leží žádost o stavební povolení na stole. Více podpoříme výstavbu na brownfieldech. To zabrání dalšímu rozrůstání měst do krajiny a na zemědělskou půdu. Posílíme roli samospráv v územním plánování.
  • Je pro nás důležitá podpora všech forem bydlení. Nechceme nikoho diskriminovat, proto budeme podporovat bydlení vlastnické, družstevní i nájemní.
  • Půjčkami obcím chceme podpořit výstavbu nájemního bydlení s důrazem na seniory, zdravotně a sociálně oslabené. Chceme také zřídit mapu obvyklého nájemného, která pomůže k férovému a transparentnímu prostředí a stabilním podmínkám pro nájemce i pronajímatele.
  • Intenzivnější výstavbu chceme podpořit také daňovými výhodami. Budeme investory motivovat k výstavbě nájemního bydlení, proto zkrátíme odpisovou dobu příslušných budov. Na rekonstrukci a výstavbu standardních bytů pak snížíme DPH z 15 na 10 procent. Výsledkem bude vyšší motivace k výstavbě a zároveň nižší konečné ceny bytů. Společně s dalšími kroky, které sníží vedlejší náklady spojené s výstavbou, tedy především zahušťování intravilánů měst a následné nižší výdaje do infrastruktury, si bude stát moci takové snížení daní dovolit.

Více na www.spolu21.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama