Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2021 20:09:00

Žádáme o distribuci respirátorů potřebným ze státních hmotných rezerv

Žádáme o distribuci respirátorů potřebným ze státních hmotných rezerv

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka o to dnes požádal premiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka v otevřeném dopise.

 Zároveň také požádal o zajištění distribuce prostřednictvím potravinových bank, které umí takovouto pomoc rychle a cíleně přerozdělit potřebným osobám i organizacím.

"Momentálně je v České republice bohužel mnoho lidí, kteří si nemohou zakoupit adekvátní ochranné zdravotní prostředky, ať již kvůli jejich finanční nákladnosti nebo snížené dostupnosti," uvedl Marian Jurečka a dodal, že tento krok by navíc velmi pomohl nejen těmto lidem, ale také celé zemi k úspěšnému zvládnutí pandemie koronaviru.

"V těchto dnech už probíhá na Olomoucku distribuce zhruba 6 000 respirátorů, na jejichž nákup se složili zdejší politici z řad lidovců. Na rozdíl od vlády chceme pomáhat cíleně a hned, aby si maminky samoživitelky, sociálně slabé rodiny a lidé bez vysokých příjmů mohli jít aspoň nakoupit a nezůstali o hladu," informoval Jurečka o cílené a rychlé pomoci, kterou spoluzajišťuje ve svém kraji.

Text otevřeného dopisu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama