Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2011 12:53:07

Z prince Vondry zbyla pouze kostra

Z prince Vondry zbyla pouze kostra

Komentář Miloslavy Vostré ke kauze Vondra.

Alexander Vondra je bývalý velvyslanec v Americe, přítel Václava Havla a bývalý hodný princ české politiky, který do ní původně přišel dělat pořádek. Posledních dvacet let patřil Vondra do skupiny „pravdy a lásky“, která je téměř nedotknutelná. Co se vlastně stalo? Alexandr Vondra vyplácel kamarádovi, se kterým chodí hrát golf, stamiliony za to, že udělal „zvukaře“ českému předsednictví EU. Šest set tisíc za to, že byl technik o víkendu připraven zvednout mobil a podobné „standardní“ služby. Vondra byl vicepremiérem pro šéfování Unie. Fotil se s papaláši z ostatních zemí a organizoval summit za summitem. Měl v tom ostatně zkušenost. Nyní se tváři jako kdyby dělal na Úřadě vlády jen náhodou a byl v rukou úředníků.

V minulosti byl za Stanislava Grosse vládním zmocněncem pro organizování summitu NATO. Poté chtěl být protektorem v Kosovu. Kvůli tomu chodil za Jiřím Paroubkem. Pak se najednou stal vicepremiérem Mirka Topolánka, poté členem ODS a za tuto stranu také senátorem. Hvězdná kariéra. Mezitím stačil pracovat jako lobbista pro americké firmy. Neotřesitelná jistota ve svou vlastní nedotknutelnost mluví z jeho slov, že ho někdo chce „uvařit.“ Jinými slovy považuje ozvučení několika summitů za cenu blížící se tři čtvrtě miliardy (což je zhruba třetina peněz, které bude vláda přidávat lékařům) za adekvátní. Asi to tak dělal vždycky. Nikdy to nikomu nevadilo a teď se kolem toho najednou dělá humbuk. Takhle vypadá myšlení hodného prince Vondry. Připomíná Stanislava Grosse, který s překvapením zjistil, že kvůli takové prkotině jako jsou nesrovnalosti v jeho příjmech, může skončit ve funkci premiéra. Vondra by měl také skončit.

Jenže nikdo to najednou nechce. Kde jsou Věci veřejné, které kvůli mnohem menšímu problému pranýřovaly ministra životního prostřední Drobila? Kde je bojovník proti korupci Petr Nečas a jeho zásada padni komu padni. Kde jsou média volající po hlavě politika? Kde je americká obchodní komora, která tu vede tažení proti korupci? Nic. Jen trapná snaha přehodit vše na subalterní úředníky. Ano, ti by měli ze státní správy také odejít. Ale v jejich čele  by měl jít hodný princ Vondra. Princ, který tu celé roky společně se svými přáteli kázal morálku. Vykládal nám, jak by se v Americe nic podobného nikdy nestalo. Kázal vodu a sám pil víno. To je ostatně ten nejodpornější zvyk všech pokrytců. Vondra je pokrytec, oportunista a navíc možná korupčník. A to není dobrá vizitka ministra obrany ČR. V USA by se určitě nic podobného nestalo. Ale my žijeme v České republice.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama