ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2013 13:24:54

Poslanci ODS podporují volnější podmínky pro zaměstnávání...

Poslanci ODS podporují volnější podmínky pro zaměstnávání...

.

Sněmovní výbor pro sociální politiku dnes vyslovil souhlas se změnou zákoníku práce, která umožní řetězení smluv na dobu určitou. Podle jeho místopředsedy, poslance ODS Miroslava Jeníka tento krok usnadní život zaměstnavatelům a sezónním pracovníkům zejména ve stavebnictví a zemědělství.  
 S návrhem vrátit do zákoníku práce možnost řetězení pracovních smluv na dobu určitou přišli senátoři, včetně senátorů za ODS, poslanci o něm budou na plénu hlasovat na nadcházející březnové schůzi.
 „Praxe po poslední novelizaci zákoníku práce ukázala, že ustanovení limitující opakované uzavírání smluv na dobu určitou se negativně promítá zejména v zemědělství a stavebnictví a je krajně nevýhodné pro samotné zaměstnance, kteří žili v nejistotě a nemohli jako pracovníci najímaní agenturami čerpat výhody jako běžní zaměstnanci,“ uvedl Miroslav Jeník.
 „V oblasti pracovního práva ODS vždy prosazovala maximální volnost, protože jsme přesvědčeni, že jen tak mohou přirozeně vznikat nová pracovní místa. Návrh má proto naší plnou podporu. Samozřejmě s tím, že je určen konkrétním specifickým skupinám zaměstnavatelů a zajistí, aby zaměstnavatelé řetězení smluv bez omezení nezneužívali,“ doplnil Jeník.
 Ten považuje aktivní podporu zaměstnanosti za prioritu vládní koalice do konce volebního období. „Pravicová vláda Petra Nečase učinila celou řadu pozitivních kroků, ať už v oblasti uvolnění podmínek pro zaměstnávání nebo snížení administrativní zátěže a regulace činnosti firem. Přesto musí vzhledem k pokračující ekonomické recesi v Evropě a rostoucí nezaměstnanosti co nejdříve přijít s návrhy, které pomohou pracovní trh dále stimulovat. Hlavní pozornost by se měla soustředit především na malé a střední podniky, kde je potenciál ke vzniku nových pracovních příležitostí největší. V ODS se nyní bavíme především o možnosti rychlejších odpisů firem, které by si tak dočasně mohly snížit daňovou zátěž a mohly více investovat, nebo o daňových úlevách v oblasti spotřeby. Věřím, že odezvu najdeme také u TOP 09, protože k obdobnému kroku přikročila vláda i v roce 2009 za ministra financí Miroslava Kalouska,“ připomněl Miroslav Jeník.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama