Ing. Monika Červíčková

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2021 8:35:00

Návrh na zavedení kvót jsem nepodpořila

Návrh na zavedení kvót jsem nepodpořila

Komentář na facebookovém profilu ke kvótám na české potraviny v obchodech.

Nakupujete spíš české nebo zahraniční potraviny? A chtěli byste, aby byly v tuzemských obchodních řetězcích zavedeny na ty z české produkce kvóty?

Právě o zavedení kvót se ve Sněmovně hlasovalo 20. ledna a jak se zdá, vášně kolem tohoto návrhu stále neutichly. Já sama se sice snažím české potraviny kupovat vždycky, když to jde, zavedení kvót mi ale nepřijde jako šťastné řešení...

Nejen, že některé zahraniční potraviny jednoduše nemají v Česku stejně kvalitní ekvivalent, jde i o možnost výběru. Bohužel si totiž dobře pamatuji na dobu, kdy na vás v obchodě civěly z regálu maximálně dva druhy jogurtu (pokud tam vůbec nějaký jogurt byl). Skutečnost, že si dnes můžu koupit jogurt podle chuti, sýr z Itálie nebo salám ze Španělska, možná není tím nejlepším výrazem svobody, kterou jsme získali zpátky, ale rozhodně k ní patří.

Návrh na zavedení kvót jsem proto nepodpořila a doufám, že ho Senát vrátí Sněmovně, která ho tentokrát zamítne 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama