Ing. Pavel Šrámek, MBA

  • APB
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2019 16:07:08

Chceme zde být na dalších 100 let

Chceme zde být na dalších 100 let

Agrární demokratická strana do Evropského parlamentu.

Agrární Demokratická Strana (ADS) je středová strana konzervativního typu založená v roce 2015. Je politickou stranou, která se zaměřuje na českou krajinu, životní prostředí, vodu a zemědělství, prostě na to, co nám příroda dala a lidstvo má povinnost se o tyto dary starat.

„My všichni, kteří milujeme českou přírodu a krajinu, chataři, chalupáři, rybáři, včelaři, vinaři, myslivci, houbaři, zemědělci, farmáři, sedláci, muži i ženy pečující třeba jen o své květiny ve svém bytě či domě, MY VŠICHNI JSME AGRÁRNÍCI!“, říká lídr kandidátky do voleb do Evropského parlamentu (EP) Pavel Šrámek.

V posledních letech vzniklo v ČR mnoho politických hnutí, i do EP se teď narychlo vytváří mnoho hnutí, často účelových právě jen pro tyto volby. „My nejsme hnutí, jsme strana založená v roce 2015, nejsme zde na jedny volby ani na krátkou dobu. Chceme zde být na dalších 100 let. A budeme, my agrárníci jsme pracovití a vytrvalí,“ uvádí Šrámek.

Proč ADS do EP?

  1. Téměř 40 % evropského rozpočtu (přesně 38 %) tvoří výdaje na Společnou zemědělskou politiku (SZP). Na rozdíl od národních parlamentů je otázka agrární/ zemědělská naprosto klíčovou věcí v EP.
  2. Dnešní situace týkající se českých europoslanců v EP: z 21 europoslanců není v zemědělském výboru EP, tzv. AGRI, ani jeden český europoslanec už druhé volební období. 10 let české politické strany 40 % evropského rozpočtu nezajímá.
  3. Čeští europoslanci mají minimální nebo žádné znalosti a praktické zkušenosti z této oblasti – na rozdíl od kandidátů ADS.
  4. ADS by ráda získala jeden mandát europoslance.

„Pokud se dostanu do EP, bude mou ambicí stát se předsedou Zemědělského výboru EP. Naše účast ve výboru AGRI je naprosto klíčová,“ uzavírá Šrámek.

Program ADS v bodech:

  • Stejné podmínky pro všechny agrárníky v celé EU a cílená podpora živočišné výroby v ČR
  • Návrat k potravinové soběstačnosti ČR aktivní podporou výroby českých regionálních potravin
  • Jednotná kvalita potravin v celé EU a tvrdá kontrola jejich dovozu
  • Rovné podmínky pro všechny podnikatele v celé EU, investiční pobídky musí být rovné pro zahraniční i domácí investory
  • Zahraniční politika EU musí být jasná a srozumitelná, hlavním cílem musí být bezpečnost v Evropě vč. obrany evropských hranic
  • Racionální využívání Evropských fondů a dotací na smysluplné programy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama