Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2017 21:30:14 - Damph

Krytí pašeráctví?

V sekci Pátrání a záchrana je tento text:
(Evropský parlament) " upozorňuje na skutečnost, že jednotlivým kapitánům a nevládním organizacím, kteří na moři skutečně pomáhají osobám v nouzi, by neměl hrozit trest za poskytování takovéto pomoci."
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do
Znamená to že lodě neziskových organizací mohou plout pro migranty i do libyjských pobřežních vod, aniž by jim za to něco hrozilo, což znamená že by šlo o schvalování pašeráctví?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2017 20:25:27 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den, pane Černochu,podle mě se jedná o trestný čin převaděčství, za který by v České republice hrozilo vězení. Nechápu italskou pobřežní stráž, že tyto lodě nechává vplouvat do italských přístavů a nechává neziskovky beztrestně vozit migranty na své území. Evropská unie a její agentura Frontex těmto pašerákům lidí ještě pomáhá. Několikrát jsem upozorňoval Evropský parlament i Evropskou komisi na toto protiprávní jednání, ale marně. Jako Češi nezměníme chování Itálie nebo EU. Máme jedinou odpovědnost – uchránit Českou republiku jako bezpečnou zemi. Proto jsou teď důležité naše volby do Poslanecké sněmovny. S pozdravem, Petr Mach