ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2012 9:44:22 - gábina krpačová

Výsledek voleb

Dobrý den, co říkáte na výsledek voleb? Mám namysli vítězství komunistů v krajích a vaši prohru v senátních volbách. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.10.2012 21:35:58 - Ing. Petr Pakosta
 Děkuji za dotaz. Začnu u senátních voleb. Podle mého názoru jsem do druhého kola nepostoupil ze dvou důvodů. Prvním z nich je oranžovorudá tsunami, která proběhla naší republikou a která nahrála levici, druhým veliký počet kandidátů pravice (lépe je napsat tzv. pravice) oproti levici (9 : 2 a na hlasy 64,6 : 32,4%). Přestože jsem ve své skupině prakticky neměl konkurenci, rozhodující podíl na hlasech si odnesli oba zástupci levice.
Vítězství komunistů v krajích není až tak velké překvapení. Vládní strany nedělají podle mého přesvědčení dobrou politiku, byť o nutnosti reforem nepochybuji. Ale způsob, jakým tato vláda postupuje, není v pořádku. Navíc se člověk dozvídá tu o korupční kauze, tu o milionových odměnách a tak se zákonitě naštve. ČSSD ovládala čtyři roky kraje a její krajská vláda taky není úplně v pořádku. Známé korupční kauzy, podivnosti při přidělování dotací (a nejen to) způsobily, že se lidé oprávněně naštvali.
Je však nutné uvést, že komunisty ve volbách do sněmovny volilo více lidí, než ve volbách do krajů. Ale volební kázeň u voličů KSČM byla větší, než u naštvaných voličů ostatních stran.