Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2018 8:39:00

Dohoda o brexitu nabízí cestu, aby oboustranné ztráty byly co nejmenší

Dohoda o brexitu nabízí cestu, aby oboustranné ztráty byly co nejmenší

Roman Línek se stal novým místopředsedou Evropského výboru regionů.

Roman Línek, 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje (KDU-ČSL), byl tento týden v Bruselu zvolen předsedou české národní delegace v Evropském výboru regionů (ECOR) a stal se také novým místopředsedou tohoto 350členného evropského orgánu. ECOR se sešel ve dnech 5. – 6. prosince na svém letošním posledním zasedání.

Hlavními body jednání byly podrobné diskuze s evropskými komisaři o aktuálních otázkách Unie. „S komisařkou Corinou Cretu jsme probírali podmínky budoucí politiky soudržnosti a komisařem Michelem Barnierem dohodu o brexitu. Tato smlouva o rozvodu bohužel nepřináší žádné nové hodnoty ani Británii, ani Evropské unii, jen nabízí cestu, aby oboustranné ztráty byly co nejmenší,“ komentuje z Bruselu Línek.
ECOR tvoří 350 zástupců evropských regionů, měst a obcí. Schází se zpravidla 5x ročně na dvoudenních zasedáních a jeho posláním je hájit regionální zájmy na celoevropské úrovni. Českou národní delegaci tvoří šest reprezentantů krajů, pražský primátor a pět zástupců českých měst a obcí. Roman Línek zde Českou republiku zastupuje dlouhodobě, v uplynulých letech byl jedním ze dvou Čechů pracujících v předsednictvu ECOR a nyní byl nově zvolen předsedou české národní delegace a místopředsedou  ECOR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama