Ing. Vladimír Novotný

  • SOCDEM
  • Vysočina
  • vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2017 9:00:00

Výpočetní techniku i kancelářské potřeby nakupujeme dynamicky

Výpočetní techniku i kancelářské potřeby nakupujeme dynamicky

Už déle než rok využívá Kraj Vysočina k nákupu nejběžnějších a nejčastějších komodit moderní, plně elektronický způsob zadávání veřejných zakázek tzv. dynamický nákupní systém.

„Vybrané běžně dostupné zboží, ale i služby kraj soutěží tímto způsobem nejen pro sebe, ale v případě zájmu i pro své příspěvkové organizace. „Aktuálně bychom díky tomuto systému rádi docílili úspor při nákupu nové série notebooků, kancelářských potřeb, hygienických a úklidových prostředků,“ říká náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví a analýz Vladimír Novotný. První úspory prostřednictvím systému centrálních nákupů zaznamenal Kraj Vysočina při nákupu energií. Šlo přibližně o 40 miliónů korun. Výhodou dynamických nákupů jsou kvalifikační kritéria vždy nastavená tak, aby portfolio potenciálních dodavatelů bylo co nejširší a aby své služby mohli poskytnout i regionální dodavatelé při zachování požadované kvality poskytovaných služeb. Navíc dynamický nákupní systém umožňuje přístup kohokoli z dodavatelů i v jeho průběhu, pokud splní požadované kvalifikační předpoklady.

„Díky dynamickým nákupům je možné pružně reagovat na vývoj trhu, jednak co se týče nejmodernějších technologií, ale i případně nových poskytovatelů služeb. Podmínkou zavedení systému je plná elektronizace procesu, což skýtá rychlost, přesnost, ale také transparentnost. I toto byly důvody, proč se Kraj Vysočina rozhodl pro tento režim veřejné zakázky,“ doplňuje Vladimír Novotný s tím, že efekt je umocněn nejen úsporou, ale i snížením administrativní zátěže veřejné zakázky pro příspěvkové organizace. Ročně se Kraji Vysočina daří díky dynamickému nákupnímu systému, rámcovým smlouvám nebo elektronické aukci ušetřit na nákupech desítky miliónů korun. Částka se sice snižuje, ale stále platí, že se díky tomuto nástroji daří Kraji Vysočina dodržovat pravidlo 3E – efektivita, hospodárnost a účelnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama