Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2021 17:33:00

Realitní makléři od zítřka nemohou vykonávat činnost

Realitní makléři od zítřka nemohou vykonávat činnost

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 2. března 2021 k novele zákona o realitním zprostředkování

 Vážené kolegyně, vážení kolegové,

já moc často nevystupuji se žádostí na změnu programu, přesto bych vás dnes požádal, abyste zvážili předřazení bodu této schůze. Je to bod 303, sněmovní tisk 1126, novela zákona o realitním zprostředkování.

O co se jedná. Zítra 3. března uplyne lhůta pro přechod volné živnosti na vázanou pro realitní makléře. A pro mnoho realitních makléřů bylo podmínkou složit pro tento přechod zkoušku. Ač jsme tady jednou ten termín ve Sněmovně prodlužovali, tak kvůli druhé vlně, kterou nikdo nepředpokládal, a stávající situaci s covidem nemohli realitní makléři zkoušky udělat a tedy fakticky od zítra nemohou vykonávat činnost. Podle údajů Ministerstva pro místní rozvoj se tento problém týká až dvou tisíc lidí. Když budeme otálet, tak se doba, kdy nebudou moct vykonávat tuto svou činnost, bude protahovat.

Proto vás prosím, abychom co nejrychleji tento sněmovní tisk protáhli prvním čtením, on, protože zítra uplyne ta lhůta, se musí v dalších čteních upravit, ale čím více budeme otálet, tím déle budou makléři v nejistotě. Proto i po dohodě s paní ministryní navrhuji, aby se zařadil tento bod pevně na zítra ve středu jako první bod odpoledního jednání případně po pevně zařazených bodech odpoledního jednání zítra.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama