Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2020 17:01:00

Vláda promrhala, co mohla, a ani si nevytvořila plán

Vláda promrhala, co mohla, a ani si nevytvořila plán

Komentář na facebookovém profilu k uzavírání částí ekonomiky

 Mnozí v pohostinství, kultuře i ve „volnočasových“ aktivitách druhý ekonomický lockdown nemusí ekonomicky přežít.

Tento týden jsme byli svědky zásadní tiskovky vlády, která se vrátila ke svému oblíbenému „zakazujeme a přikazujeme“. Pokud se rozhodla k uzavírání částí ekonomiky, pak měla zároveň prezentovat adekvátní kompenzačních opatření.

Na jaře si vláda, za velmi draho a peníze i budoucích daňových poplatníků, koupila čas, který ale zahodila do koše. Mnoho živnostníků přežilo jen kvůli rezervám, které dnes už nemají a během léta si je nemohli vytvořit.

Vláda promrhala, co mohla, a ani si nevytvořila plán, který by mohla prezentovat. Před pár dny opět odmítla naše návrhy na prodloužení odpuštění minimálních záloh na sociální pojištění pro OSVČ a odpuštění sociálního pojištění za zaměstnance pro firmy do 50 zaměstnanců. A to je minimum, je na čase aktivovat nějakou formu „pětadvacítky“ pro OSVČ a malé firmy nebo další kompenzační opatření pro dotčené sektory.

Naše hospodářství potřebuje, aby živnostníci přežili, mohli dále podnikat a svojí činností pomohli k obnově ekonomiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama