Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2012 8:39:09

Čeká Pražáky a Středočechy kolaps dopravy a nervů?

Čeká Pražáky a Středočechy kolaps dopravy a nervů?

Od 1. září dojde k dalšímu omezení služeb v pražské hromadné dopravě. Za rozprodanou a vytunelovanou Prahu, za miliardy utracené v předražených zakázkách a nesmyslných projektech...

Od 1. září dojde k dalšímu omezení služeb v pražské hromadné dopravě. Za rozprodanou a vytunelovanou Prahu, za miliardy utracené v předražených zakázkách a nesmyslných projektech má opět nyní zaplatit občan.  Změní se trasy mnoha linek, řada z nich bude zrušena, zkrácena či na nich dojde k úpravě intervalů.

Lidé se bouří. Rozhořčeně poukazují, že zatímco dříve se dostali do práce přímo, za 20 minut, nyní musí přestupovat a tak se jim cesta protáhne na dvojnásobek.  Obzvlášť, když se zvětší intervaly použitých linek. Někteří hůře se pohybující občané kritizují, že desítky let se mohli dostat k svému lékaři či do nemocnice jednou tramvají, nyní opět s přestupem a s těžko překonatelnými bariérami.  Další nechápavě kroutí hlavami nad „převlékajícími se linkami“, které někam dojedou, změní si číslo (např. z 14 na 24) a jedou dále… Celé pražské čtvrti budou rapidně zasaženy sníženou dopravní obslužností.  Značné množství lidí, kteří si pořídili opencard, se cítí dokonce oklamáno, obstarali si drahý roční kupon za jistých podmínek a ty se změnily… Není se čemu divit, že další skupina obyvatel se rozhodla použít k dopravě auto. Pro mnohé to bohužel znamená obrovskou časovou úsporu a pro druhé i při částečném naplnění auta dokonce i levnější variantu dopravy.

To se Vám opravdu povedlo, páni radní! Tisíce lidí lopotících se v přecpaných tramvajích a autobusech, další tisíce hledajících to nejvýhodnější spojení, a tisíce nových aut v již tak zacpaných pražských ulicích… A nejen to.  Do Prahy jezdí za prací i statisíce Středočechů. Ti, co jezdí hromadnou dopravou se, možná se zpožděním, do výchozích uzlů dostanou. Ale pak často rozšíří již tak značné řady naštvaných cestujících. Ti, co jezdí autem nebo ti, co autem jezdit začnou, se zase setkají s mnohem ucpanější Prahou než obvykle. Krásná to koncepce zeleného, ekologického hlavního města! Made in TOPODS. Gratuluji!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama